Cases - Boligbyggeri

Flerfamilieshus i Effretikon

I et flerfamilieshus i Effretikon i Schweiz følte en lejer ubehag på grund af rygerlugt i hans lejlighed. Lejeren i lejligheden nedenunder er en ivrig ryger og bruger køkkenudsugningsluften til at fjerne røgen. Den murstensbyggede luftkanal fra 1950'erne havde massive indledende lækager. Målet for Aeroseal var at gøre kanalen lufttæt for at eliminere fremtidige lugtgener.

 

Projektbeskrivelse

Det murstensbyggede kanalsystem blev forseglet med 2 Aeroseal-injektioner, og lækagen blev reduceret med i gennemsnit 96,4 %. Lugtgenerne kunne elimineres.

 

"Endelig kan jeg igen trække vejret uden en konstant lugt af cigaretter i luften. Aeroseal løste hurtigt problemet til min fulde tilfredshed."

Multi-family building Effretikon

Projekt

Bygning: Flerfamilieshus
By: Effretikon, Schweitz
Tidspunkt: 22. marts 2017
Aeroseal-Partner: Meier-Kopp AG
Mål: Eliminering af lugtgener
Førforsegling lækage: Gennemsnit 99,2 l/s (2 kanaler)
Efterforsegling lækage: Gennemsnit 3,6 l/s
Reduktion af lækage: Gennemsnit 96,4 %

Download PDF

Gasometer

I løbet af en standardinspektion af brandsikrings-røgudsugningssystemet på dette gasometer fandt man ud af, at luftvolumenen ved området med luftsluserne ved udsugningspunkterne ikke stemte overens med den samlede udsugningsluftmængde ved blæseren. De cirka 20 år gamle eksisterende rør, der var lavet af galvaniserede ventilationskanaler og hovedsageligt af selvventilerende promat-skakte, skulle forsegles for at sikre den nødvendige luftudskiftning.

 

Projektbeskrivelse

Der blev mistænkt, at det store læk var i det lodrette hovedrør. Derfor blev dette område først inspiceret og forseglet. For at gøre dette blev de to røggasventilatorer lukket af fra ventilationsskakten med metalplader. På samme måde blev der installeret en adskillelsesplade på det nederste punkt af stigekanalen til de selvventilerende Promat-kanaler. Efter færdiggørelsen af renoveringsarbejdet havde den forseglede ventilationsslange til luftsluserne næsten nået tæthedsklasse C (egnet til hospitaler). I løbet af forseglingen blev det også konstateret, at den resterende ventilationslinje stadig havde meget større lækager. Denne renovering vil blive udført i næste trin med lidt ekstra forberedelsesarbejde.

Gasometer

Projekt

Bygning: Gasometer
By: Wien, Østrig
Tidspunkt: Oktober 2019
Aeroseal-Partner: Aeroseal Austria
Udførende virksomhed: Direct order from company Gesiba
Mål: Opnåelse af lufttæthedsklasse B, så luftmængden når udsugningspunkterne
Førforsegling lækage: 104,4 l/s @ 500 Pa
Efterforsegling lækage: 16,5 l/s @ 500 Pa
Reduktion af lækage: 84,20 %

Download PDF